Ajánlott vizek

Zalacsányi horgásztó


Balaton környékén nyaralva, akár horgászati célzattal, akár kiránduló program részként is érdemes felkeresni e festőien szép völgy tavat. Mint egy 1,4 km hosszú, kb. 150 - 200 méter átlagos szélességű horgásztó a környék igazi gyöngyszeme. Patak felduzzasztása által keletkezett horgásztó, Hévíztől mindössze 8 km-re a Zalaegerszeg felé vezető 76-os főút mellett található. A tó gazdag halállományú, vízében harcsák, pontyok, csukák, fogasok, keszegfélék igazán jó eséllyel foghatók. Kezdő horgászok számára is szívesen ajánljuk e tavat.
Hévíz felől érkezve a község központjában már számítani kell arra, hogy a dombtetői útkanyarulatban balra kanyarodva kell befordulni az út melletti parkolóba.

A gépkocsiból kiszállva és néhány métert megtéve mindjárt lenyűgöz bennünket az első látvány!

Azoknak, akik "fentebbről szeretik látni a dolgokat" a völgyzáró gáton épített élményszerző magasles biztosít kilátást. A bejáratnál étterem, büfé, horgászbolt, valamint halpucoló áll rendelkezésre. A napi horgászatot halőr segíti. A felnőtt napijegy 3500.- forint, melyben 2 db nemes halat lehet megtartani 7 kilogrammig. A 6 kilogramm feletti halat vissza kell helyezni életterébe. A felszerelések behordását térítésmentesen használható kiskocsik segítik. A főúthoz közelebbi parton a napijegyesek horgászhatnak. A tó ellenétes oldalát a már hazánkban is egyre nagyobb teret hódító bojlis horgászok birtokolják.

Az étteremből származó családi ebéd délidőben a vízparton is elfogyasztható. Az étterem kínálatában a frissen sült rántott hústól kezdve a főtt sonkáig (bogyiszlói paprikával körítve) sok ételféleség található.

A halak is gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról. A Tímár Mix ELITE Carp etetőanyaga itt is bizonyított! Íme egy szép példája a feederbotos fárasztásnak. A halak jól húznak. A rendkívül frontos időben a számos keszeg mellett 3 db pontyot fogtunk, mely pontyok össztömege megközelítette a 12 kilogrammot!

Mindenkinek kellemes vízparti időtöltést kívánunk!Atomerőmű horgásztavak - Paks


A kialakított tórendszer a hangulatos, két hektáron fekvő egykori Duna-ágból, a Kondor tóból, továbbá az erőmű építkezése során kialakított Füzes tavakból áll. A kondor tó a néhol 5-7 méteres vízmélységével, a partot övező öreg fáival ideális élőhelyet teremt a kapitális halak számára. A Füzest három egymással összeköttetésben lévő tó alkotja, az átlagos vízmélység 1,5 méter. Kialakításuk során bőven maradt fa és bokor a vízben, a part menti nádat is csak a horgászállások kornyékén ritkították. A horgászható vízfelület 55 hektár.

GPS koordináták: É 46°62'64" / K 18°86'52"

Partnereink